Sałata z tuńczykiem
Jest prosta w przygotowaniu; aby ją zrobić nie potrzebujesz wyszukanych składników. Wystarczą trzy kwadranse, aby zjeść smacznie i zdrowo.

Składniki
- 2 garście mieszanki
- sałat
- 2 zielone ogórki
- kilka pomidorków
- koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- sól i pieprz
4
Składniki
Sos do sałatki
- 6 łyżek oliwy
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka
- soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
Przygotowanie
Umyj i osusz sałaty. Porwij na małe kawałki i wyłóż na półmisek. Osącz tuńczyka, podziel na kawałki i połóż na sałacie. Dodaj umyte i pokrojone ogórki oraz pomidorki koktajlowe. Ugotuj na twardo jajka. Gdy ostygną, obierz je i pokrój w ćwiartki. Ułóż na sałacie. Wszystko oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Zmiksuj składniki na sos i polej nim sałatę. Zobacz także: