Reklama

Sałatka nicejska

Sałatka idealna na każdą okazję. Sprawdzi się na przyjęciu. Możesz także potraktować ją jak drugie śniadanie.

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
  • miks sałat
  • garść oliwek
  • jajko ugotowane na twardo
  • 3 pomidorki
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • czerwona cebula
  • sól
  • sos winegret

Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku na półtwardo. 

Plasterki cebuli oprósz solą. 

Na talerzu ułóż sałatę i fasolkę. Dodaj połówki jajka. Na wierzch połóż cebulę i kawałki tuńczyka. 

Całość posyp oliwkami. 

Sałatkę polej sosem winegret i podawaj.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy