Reklama

Sałatka z fetą i figą w sosie miodowym

Kolorowa, o bogatym smaku, ze składnikami podnoszącymi odporność. To sałatka dla każdego!

Składniki

  • 1 op. mixu sałat z radicchio
  • 80-100 g fety
  • 3 figi
  • 2 łyżki pestek z granatu
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki płynnego miodu
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Sałatę umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Fetę pokrój w kostkę, a figi w ćwiartki lub ósemki. Sok z cytryny wymieszaj z miodem, octem balsamicznym i czosnkiem. Dodaj olej i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. 

2. Na talerz wyłóż sałatę, na nią fetę i figi. Przemieszaj. Polej dressingiem miodowym. Posyp pestkami granatu. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy