Sałatka z fetą i figą w sosie miodowym
Kolorowa, o bogatym smaku, ze składnikami podnoszącymi odporność. To sałatka dla każdego!

Składniki
- 1 op. mixu sałat z radicchio
- 80-100 g fety
- 3 figi
- 2 łyżki pestek z granatu
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1,5 łyżki płynnego miodu
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sałatę umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Fetę pokrój w kostkę, a figi w ćwiartki lub ósemki. Sok z cytryny wymieszaj z miodem, octem balsamicznym i czosnkiem. Dodaj olej i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
2. Na talerz wyłóż sałatę, na nią fetę i figi. Przemieszaj. Polej dressingiem miodowym. Posyp pestkami granatu.
Zobacz także: