Reklama

Reklama

Sałatka z gruszkami, orzechami i camembertem

Jeśli szukacie sposobu na zrzucenie kilku kilogramów, postawcie na kolacje w wersji light. Proponujemy Wam miks świeżych warzyw z dodatkiem drobiu, ryb lub odrobiną smacznych serów.

Składniki

  • pęczek botwinki
  • garść ulubionej sałaty
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 120 g sera camembert
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • sok i skórka otarta z połowy cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • łyżka miodu
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Od botwinki odkrój buraczki i łodyżki (możesz wykorzystać do zupy). Listki umyj i osusz. To samo zrób z sałatą. Porwij liście na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce. 

2. Dodaj obrane i pokrojone gruszki, orzechy i ser. 

3. Wymieszaj oliwę z miodem, sokiem i skórką cytryny oraz szczyptą białego pieprzu. Polej sałatkę sosem.

Zobacz także:

Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy