Sałatka z gruszkami, orzechami i camembertem
Jeśli szukacie sposobu na zrzucenie kilku kilogramów, postawcie na kolacje w wersji light. Proponujemy Wam miks świeżych warzyw z dodatkiem drobiu, ryb lub odrobiną smacznych serów.

Składniki
- pęczek botwinki
- garść ulubionej sałaty
- 2 dojrzałe gruszki
- 120 g sera camembert
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- sok i skórka otarta z połowy cytryny
- 6 łyżek oliwy
- łyżka miodu
- biały pieprz
Sposób przygotowania:
1. Od botwinki odkrój buraczki i łodyżki (możesz wykorzystać do zupy). Listki umyj i osusz. To samo zrób z sałatą. Porwij liście na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.
2. Dodaj obrane i pokrojone gruszki, orzechy i ser.
3. Wymieszaj oliwę z miodem, sokiem i skórką cytryny oraz szczyptą białego pieprzu. Polej sałatkę sosem.
Zobacz także: