Reklama

Sałatka z oliwkami i szpinakiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 1 opakowanie feta
  • pieprz
  • śmietana
  • 25 dag świeże liście szpinaku
  • 1 opakowanie makaron wstążki
  • sól
  • 1/2 szklanki czarne oliwki bez pestek
  • bazylia
  • masło
  • 1 słoik suszone pomidory w oleju

Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente (na półtwardo). Osącz, ostudź. 

Liście szpinaku umyj, osusz. Przeduś je lekko na maśle, dopraw do smaku, na końcu dodając łyżkę śmietany.

Oliwki pokrój w krążki, pomidory suszone w oleju osącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Ser feta osącz z zalewy i pokrój w kostkę.

Makaron wymieszaj z serem feta, oliwkami, suszonymi pomidorami, a na końcu dodaj do sałatki szpinak. Ponownie lekko wymieszaj, ponakładaj sałatkę na talerze. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

Reklama
Świat kobiety
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy