Sałatka z oliwkami i szpinakiem

Składniki
Składniki na 4 porcje:
- 1 opakowanie feta
- pieprz
- śmietana
- 25 dag świeże liście szpinaku
- 1 opakowanie makaron wstążki
- sól
- 1/2 szklanki czarne oliwki bez pestek
- bazylia
- masło
- 1 słoik suszone pomidory w oleju
3-4 osób
Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente (na półtwardo). Osącz, ostudź.
Liście szpinaku umyj, osusz. Przeduś je lekko na maśle, dopraw do smaku, na końcu dodając łyżkę śmietany.
Oliwki pokrój w krążki, pomidory suszone w oleju osącz z zalewy i podziel na mniejsze kawałki. Ser feta osącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Makaron wymieszaj z serem feta, oliwkami, suszonymi pomidorami, a na końcu dodaj do sałatki szpinak. Ponownie lekko wymieszaj, ponakładaj sałatkę na talerze. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.