Reklama

Sałatka z soczewicą

Nie wymaga dużo pracy.

Składniki

  • szklanka suchej zielonej soczewicy
  • żółta papryka
  • czerwona papryka
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ząbek czosnku
  • mały por
  • ser typu parmezan
  • kiełki rzodkiewki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • oregano

Przygotowanie:

Soczewicę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i zostaw do ostygnięcia. Paprykę pokrój w kostkę, por w plasterki, pomidorki - część na połówki, kilka w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej na patelni olej. Lekko podsmaż paprykę i czosnek. Dodaj soczewicę, pomidorki i czosnek, duś kilka minut mieszając. Dopraw i wymieszaj. Wyłóż na półmisek. Posyp kiełkami rzodkiewki oraz serem (startym lub w płatkach).

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy