Reklama

Sałatka z tuńczykiem

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 czubate łyżki solonych kaparów
  • 2 cytryny
  • sól i pieprz
  • 20 dag świeżego tuńczyka
  • opakowanie miksu sałaty
  • pokrojona na cienkie plasterki
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • oregano
  • pół papryczki chili

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jajka obierz i odłóż. ll Opłukane i odsączone kapary wrzuć do miski i polej sokiem z 1 cytryny, żeby usunąć nadmiar soli. ll Tuńczyka obsmaż na patelni, na niewielkiej ilości oliwy, z dodatkiem oregano, soli, pieprzu oraz posiekanej papryczki chilli. ll Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do miski. Dodaj kapary, sok z drugiej cytryny, 5 łyżek oliwy, szczyptę soli i pieprzu oraz plasterki cebuli. Starannie wymieszaj. Po 10 minutach dodaj kawałki tuńczyka, a następnie sałatę oraz pokrojone na pół jajka. Skrop oliwą.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy