Śledź pod szubą

Klasyczna rosyjska sałatka warstwowa.

Śledź pod szubą. Mo,zesz użyć swoich ulubionych dodatków np. tartego sera, szczypiorku
Śledź pod szubą. Mo,zesz użyć swoich ulubionych dodatków np. tartego sera, szczypiorku123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 burak
  • 1 marchew
  • 1 ziemniak
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 200 g śledzia
  • Majonez do smaku

Ugoruj warzywa (burak, marchewka, ziemniak) w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo. Cebulę drobno posiekaj. Ostudzone warzywa obierz. Buraki i marchewkę, utrzyj, ziemniaki pokrój w kostkę, jajka pokrój w kostkę. Śledzie pokrój na wygodne do jedzenia kawałki. Układaj warstwami: śledzie, cebulę, ziemniaki, jajka, marchewkę, buraki. Pomiędzy warstwy nakładaj po łyżce majonezu. Wstaw do lodówki.

Sałatka z pieczonym burakiemStyl.pl
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?