Reklama

Śledź pod szubą

Klasyczna rosyjska sałatka warstwowa.


Składniki

  • 1 burak
  • 1 marchew
  • 1 ziemniak
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 200 g śledzia
  • Majonez do smaku

Ugoruj warzywa (burak, marchewka, ziemniak) w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo. Cebulę drobno posiekaj. Ostudzone warzywa obierz. Buraki i marchewkę, utrzyj, ziemniaki pokrój w kostkę, jajka pokrój w kostkę. Śledzie pokrój na wygodne do jedzenia kawałki. Układaj warstwami: śledzie, cebulę, ziemniaki, jajka, marchewkę, buraki. Pomiędzy warstwy nakładaj po łyżce majonezu. Wstaw do lodówki.

Z czym podawać śledzia? Najlepsze połączenia!

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy