Reklama

Reklama

Smaczne żeberka

W lśniącej miodowej glazurze żeberka wyglądają pięknie. Smakują jeszcze lepiej i mogą być podawane jako dodatek do drugiego dania albo samodzielna przekąska. Żeberka są daniem wyjątkowym!

Składniki

  • 1 kg żeberek,
  • 2 łyżeczki kminku,
  • łyżka miodu,
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele anielskie, zioła.

Żeberka - sposób przygotowania

Żeberka płuczemy, kroimy na paski wzdłuż kości, solimy i obtaczamy w przyprawach.

Reklama

Wkładamy do żaroodpornego naczynia i podlewamy wodą.

Dusimy w mocno nagrzanym piekarniku, aż zaczną się rumienić.

Odkrywamy wieczko, żeberka posypujemy kminkiem i pieczemy z obu stron, aż będą mocno zarumienione.

Następnie wyjmujemy naczynie, smarujemy żeberka miodem i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika.

Żeberka pieczemy przez ok. 90 minut, w temperaturze 180 stopni.

Zobacz również:

Kotlety z ziemniaków smakują naprawdę dobrze!

Ptysie z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladą

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje