Smaczne żeberka
W lśniącej miodowej glazurze żeberka wyglądają pięknie. Smakują jeszcze lepiej i mogą być podawane jako dodatek do drugiego dania albo samodzielna przekąska. Żeberka są daniem wyjątkowym!
Żeberka płuczemy, kroimy na paski wzdłuż kości, solimy i obtaczamy w przyprawach.
Wkładamy do żaroodpornego naczynia i podlewamy wodą.
Dusimy w mocno nagrzanym piekarniku, aż zaczną się rumienić.
Odkrywamy wieczko, żeberka posypujemy kminkiem i pieczemy z obu stron, aż będą mocno zarumienione.
Następnie wyjmujemy naczynie, smarujemy żeberka miodem i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika.
Żeberka pieczemy przez ok. 90 minut, w temperaturze 180 stopni.
Zobacz również:
Kotlety z ziemniaków smakują naprawdę dobrze!
Ptysie z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladą
Zobacz także: