Reklama

Strudel z warzywami

Szukasz pomysłu na lekką, pożywną kolację? Wypróbuj przepis na strudel z warzywami. Wymaga nieco pracy, ale efekt zaskoczy domowników.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • cebula
  • papryka
  • por
  • 2 pomidory
  • cukinia
  • 3 jajka
  • 2/3 szklanki śmietany
  • sól i pieprz
  • mielona papryka
  • olej
  • 10 dag startego sera

Sposób przygotowania:

1. Warzywa drobno pokrój (pomidory obierz ze skórki). Cebulę i por zeszklij na oleju. Dodaj pozostałe warzywa. 

2. Duś na małym ogniu aż zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Nałóż farsz na ciasto. Jajka ubij ze śmietaną i szczyptą soli. Wylej na nadzienie i posyp startym serem. Zwiń strudel, skrop olejem i piecz 30 minut w 200°C. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy