Strudel z warzywami

Prosty przepis na sycący i smaczny obiad.

Pieczony strudel z warzywami i salami
Pieczony strudel z warzywami i salami123RF/PICSEL

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pół pęczka zielonej cebulki
  • 10 dag żółtego sera w plastrach
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • 10 dag salami lub innej ulubionej wędliny
  • suszona bazylia
  • wędzona słodka papryka
  • sól i pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Cebulkę pokrój drobno razem ze szczypiorem. Dodaj do przecieru pomidorowego, wsyp łyżkę bazylii, łyżeczkę wędzonej papryki, dolej łyżkę oliwy i dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

2. Rozwiń ciasto francuskie. Posmaruj przecierem z przyprawami i obłóż plasterkami żółtego sera.

3. Na ser połóż cienko pokrojoną wędlinę. Zwiń strudel i skrop lekko oliwą. l Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 20 minut w 180°C.

Zobacz także:

Pieczone warzywa z pestoStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas