Reklama

Reklama

Szaszłyki w trzy kwadranse

Wystarczy godzina lekcyjna, aby przygotować szaszłyki z warzywami i tofu.

Przygotowanie

Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę. Obtocz w niej tofu pokrojone w dużą kostkę. 

Umyj warzywa. Pieczarki obierz ze skóry, papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. 

Cebulę obierz i posiekaj, a brokuła podziel na różyczki. Skrop obficie warzywa oliwą z oliwek. 

Nadziej na patyczki kolejno cząstki warzyw i tofu. Grilluj po ok. 6 min z obu stron, aż się zarumienią.

Zobacz dalej:

Składniki

  • 400 g tofu
  • 2 czerwone cebule
  • 1 brokuł
  • 2 żółte papryki
  • garść małych pieczarek
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek

Składniki na marynatę do tofu

  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Zobacz także: 




Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje