Reklama

Szaszłyki z cukinii i sera

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • 15 dag niewędzonego oscypka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cytryna

Przygotowanie:

Cukinie umyj i osusz. Nie obierając ze skórki pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ser pokrój w grube słupki. Z cytryny wyciśnij sok. Do kubeczka wlej olej, dodaj sok z cytryny, dokładnie wymieszaj. Do miski włóż plastry cukinii i ser, zalej marynatą, wymieszaj. Włóż do lodówki na ok. 30 min.

Plastry cukinii wyjmij z marynaty, zwiń w rulonik. Na patyczki nadziewaj naprzemiennie cukinię i kawałki sera. Ułóż na grillu, piecz 8-10 minut, w p-łowie odwróć na drugą stronę i posmaruj pozostałą marynatą.

Reklama

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy