​Sznycel po wiedeńsku z sałatką z ogórków

Sznycel po wiedieńsku jest idealnym pomysłem na weekendowy obiad
Sznycel po wiedieńsku jest idealnym pomysłem na weekendowy obiad123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g śmietany
  • 100 g bułki tartej
  • 30 g sklarowanego masła
  • pieprzu
  • 1/8 l bulionu warzywnego
  • sól
  • 8 kotletów schabowych
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • 40 g mąki
  • 20 g masła
  • 1 ogórek zielony
  • plastry cytryny do dekoracji
  • 4 łyżki octu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 cebula
  • 1 kg ziemniaków
3-4 osób
Kalarepa obrana, a liście do śmieci? To duży błąd.Interia.tv
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?