Tort chlebowy z szynką
Składniki
na 4 sztuki
- 1 średni okrągły chleb
- 15 dag szynki z indyka
- 4 plasterki żółtego sera
- 10 dag salami
- 10 dag suszonych pomidorów
- 1 garść rukoli
- 1 papryka
- 1 czerwona cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 10 zielonych oliwek
- 2 łyżki masła czosnkowego
1. Bochenek przekroić w poprzek na połowę, posmarować masłem.
2. Na dolnej połowie ułożyć pokrojone w kostkę ogórki i połowę posiekanych suszonych pomidorów. Na to ułożyć umytą, osuszoną rukolę, połowę szynki z indyka i ser. Następnie warstwę salami i resztę szynki z indyka.
3. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką, pomidorami oraz oliwkami. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i przykryć górną połówką. Przekroić na ćwiartki.
Zobacz również: