Tortilla z indykiem i warzywami
Te tortille sprawdzą się idealnie jako przekąska do szkoły dla Twojego dziecka.
Składniki
- 2 tortille
- 300 g filetu z indyka
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 liście sałaty
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki passaty pomidorowej
- olej
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Filet umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Usmażony pokrój.
2. Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię po indyku. Dodaj posiekany czosnek, kukurydzę, passatę. Dopraw solą, cukrem i pieprzem. Podsmażaj, aż powstanie sos.
3. Tortille podpiecz na suchej patelni. Połóż na nie sałatę, porcję indyka i warzyw. Zwiń.
Zobacz także: