Reklama

Reklama

Uczta dla fanów czekolady

Blok czekoladowy to idealny deser na majówkę. Wykonasz raz, a wystarczy na kilka dni.

Masło rozpuścić w rondlu, dodać płynne mleko, cukier i kakao, dokładnie wymieszać. Do masy wsypywać porcjami mleko w proszku. Uwaga, masa jest gęsta i stawia opór, dlatego najlepiej użyć miksera z hakami. 

Do masy dodać posiekane bakalie, pokruszone herbatniki oraz pianki, dokładnie wymieszać, przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą, wygładzić, docisnąć. 

Formę owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na całą noc. Przed podaniem kroić w grube plastry. Bloku nie trzeba przechowywać w lodówce. 

Składniki dla: 25

Składniki

  • 50 dag pełnotłustego mleka w proszku
  • szklanka mleka
  • 3,2 proc.
  • 20 dag masła
  • 2 szklanki cukru drobnego
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 15 herbatników
  • garść bakalii i pianek (tzw. marshmallow)

Zobacz także: 

Reklama

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: Czekolada

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy