Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami
Przepis Ewy Wachowicz na ciasto czekoladowe w stylu brownie z truskawkami jest niezwykle proste i szybkie. Kilka składników i ciasto gotowe!
Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami - wykonanie:
Suche składniki przesiać do miski. Dodać składniki mokre, wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem, ułożyć owoce. Piec przez 30-35 minut w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.
Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami krok po kroku - zobacz film:
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą.