Reklama

Reklama

Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami

Przepis Ewy Wachowicz na ciasto czekoladowe w stylu brownie z truskawkami jest niezwykle proste i szybkie. Kilka składników i ciasto gotowe!

Składniki

  • 1½ kubka mąki
  • ¾ kubka cukru trzcinowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 łyżki kakao bez cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ⅓ kubka oleju
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 kubek zimnej wody
  • szczypta soli
  • truskawki

Składniki do dekoracji

  • cukier puder

Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami - wykonanie:

Suche składniki przesiać do miski. Dodać składniki mokre, wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem, ułożyć owoce. Piec przez 30-35 minut w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami krok po kroku - zobacz film:

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą.

Reklama



Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje