Wołowina z sosem grzybowym

Wołowina z sosem grzybowym
Wołowina z sosem grzybowymPolsat

Składniki

  • 4 kg wołowiny na pieczeń

do pieczenia

  • 100 g słoniny
  • 4 cebule
  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • ½ l wywaru jarzynowego
  • ½ kg prawdziwków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 125 ml piwa pszenicznego
  • 300 ml śmietanki

na zalewę

  • 2 l octu
  • 3 łyżki soli
  • 1 łyżka ziaren jałowca
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • 2 goździki
„Ewa gotuje”: Wołowina z sosem grzybowymPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?