Reklama

Żeberka z tymiankiem

Mięso można przygotowywać na wiele sposobów.

Składniki

  • 1,5 kg żeberek
  • słoik dżemu pomarańczowego
  • szklanka ostrego keczupu
  • kilka gałązek tymianku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • olej

Przygotowanie:

Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia.

Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.

Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C około 60 minut.

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i miksem sałat.

Reklama

Zobacz także:



Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy