Zupa z soczewicy

Szybki i prosty przepis na zupę.

Zupa idealna dla wegetarian i nie tylko
Zupa idealna dla wegetarian i nie tylko 123RF/PICSEL

Składniki

  • szklanka soczewicy
  • 3 i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • po 1/2 szklanki pokrojonej marchewki, posiekanej cebuli i selera
  • ząbek czosnku
  • pieprz

W rondelku umieść wszystkie składniki: soczewicę, bulion z kurczaka, pomidory, ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, bazylię, cebulę, czosnek i pieprz.

Gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut, aż soczewica i warzywa zmiękną, mieszaj od czasu do czasu.

Zobacz także:

Ewa Wachowicz o innowacyjnym zastosowaniu luster Styl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas