Reklama

Reklama

Grillowana karkówka z cygańskim sosem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pęczek tymianku
  • łyżka Przyprawy do karkówki Knorr
  • 3 zielone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 papryczka chili
  • łyżka masła
  • 3 czerwone papryki
  • 600 g karkówki
  • 4 łyżki sosu chili
  • 250 ml śmietany 30%
  • 3 żółte papryki

Reklama

  1. Karkówkę opłucz i osusz. Następnie pokrój ją w centymetrowe plastry. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Pokrojone mięso połącz z czosnkiem, przyprawą Knorr i oliwą, co podkreśli smak mięsa. Następnie przykryj je i odstaw na 3 godziny.
  3. Pokrój wszystkie papryki (także chili). Potem posiekaj je, dodaj listki tymianku i wszystko uduś na maśle.
  4. Dodaj sos chili oraz śmietanę, gotuj przez chwilę. Śmietana powinna w połowie odparować, a sos zgęstnieć.
  5. Grilluj lub smaż mięso na dużym ogniu. Tak przygotowaną karkówkę serwuj z sosem i ryżem.

 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy