Reklama

Reklama

Jak zrobić mus z mango?

Mus z mango to dodatek, który od kilku sezonów podbija podniebienia smakoszy na całym świecie. Nic dziwnego, orzeźwiający, nieco kwaskowy, jest nie tylko doskonałym dodatkiem, ale i samodzielnym deserem. Co więcej – jego przygotowanie jest szybkie i dziecinnie proste. Sprawdźcie sami!

Składniki

  • Dwa dojrzałe mango
  • Łyżka soku z cytryny
  • Dwa płatki żelatyny lub jedna łyżka żelatyny w proszku
  • Ćwierć szklanki przegotowanej wody

Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę, miąższ zblenduj. Pulpę możesz dodatkowo przetrzeć przez sitko z dużymi oczkami.

Żelatynę rozpuść według instrukcji na opakowaniu.

Wszystkie składniki połącz i dokładnie wymieszaj.

Tak przygotowany mus świetnie sprawdzi się jako dodatek do sernika czy panna cotty.

Jeśli nie masz czasu i ochoty na przygotowanie skomplikowanych deserów, mus to świetny sposób na "podkręcenie" prostych przekąsek. Spróbuj dodać do jogurtu naturalnego czy słodkiego, wiejskiego twarożku. Niebo w ustach!

Reklama

***

Zobacz również:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje