Reklama

Ogórki z wiosennym farszem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 2 dkg żółty ser
  • sól, pieprz
  • 1/2 pęczka szczypiorek
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 sztuki ogórek zielony

Ogórki umyć, osuszyć. Pokroić na słupki długości ok.10 cm, następnie każdy z nich pośrodku przekroić ukośnie. Powstałe "wieżyczki" wydrążyć łyżeczką po stronie ukośnej. Rzodkiewki zetrzeć na tarce jarzynowej grubej, żółty ser zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, szczypior drobno posiekać, wszystko połączyć z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Farszem nadziewać ogórki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy