Reklama

Paluszki z indyka w kokosowej panierce

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki na 4-6 porcji:

  • 4-8 łyżek wiórki kokosowe
  • pieprz
  • 50 dag pierś z indyka
  • 2 sztuki jajko
  • 3 łodygi seler naciowy
  • olej do smażenia

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, a później na równe paski o grubości ok 2 cm. Jajko wymieszać z 2 łyżkami wody i doprawić solą i pieprzem. Paluszki panierować najpierw w jajku, a później w kokosie.

Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tłuszcz nie może być zbyt rozgrzany. Podawać z sosami i pokrojonym w słupki selerem naciowym.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy