Rolada serowa

Składniki
- 1 łyżka masła
- mielona ostra papryka
- 30 dag pieczarek
- 3 sztuki jajka
- 20 dag szynki
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki siekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- 50 dag w jednym kawałku żółtego sera
5-6 osób
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Jajka ugotować na twardo i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać natkę pietruszki, majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ser w całości, na około 20 minut, włożyć do gorącej wody. Następnie wyjąć i ciepły rozwałkować na cienki placek (ok. 5 mm grubości). Na placku rozsmarować przygotowany farsz i ciasno zrolować.
Roladę zwinąć w folię aluminiową i na 2 godziny włożyć do lodówki. Po tym czasie roladę pokroić w plastry i podawać jako zakąskę.Zobacz także: