Ryby z grilla

Składniki
Skłądniki:
- olej
- 4 sztuki sprawione ryby słodkowodne
- 8 dużych sztuk ziemniaki
- cytryna
- przyprawa do ryb
- pęczek świeży rozmaryn
- sól
- pęczek świeży tymianek
3-4 osób
Ryby dokładnie opłucz, osusz, oprósz solą oraz przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby włóż po gałązce rozmarynu oraz cienkie plasterki cytryny.
Ryby ułóż na natłuszczonej folii aluminiowej i zawiń. Piecz na grillu około 25 min. W trakcie grillowania rybę obracaj.
Ziemniaki wyszoruj, przekrój wzdłuż na pół, włóż na 10 min do osolonego wrzątku, po czym starannie odcedź i przestudź. Następnie posmaruj olejem, posyp solą morską i listkami tymianku. Opiekaj na grillu 15-20 minut. Podawaj do ryb.