Reklama

Reklama

Schab ze śliwkami

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 3-4 porcje:

  • 2 łyżeczki żelatyna
  • 1 łyżeczka tymianek
  • 12 sztuk suszone śliwki
  • 250 ml bulion
  • sól
  • 1/2 łyżeczki majeranek
  • olej
  • 10 dag masło
  • 60 dag schab

Miękkie masło wymieszać z ziołami i solą. zmrozić. Schab krótko obgotować w 2 litrach osolonego wrzątku. Ostrym nożem naciąć tak, by powstała głęboka kieszeń.

Masło pokroić w kostkę. Do kieszeni w mięsie wkładać na przemian kawałeczki masła i śliwki. Schab spiąć wykałaczkami, ułożyć w brytfance. Wierzch posmarować olejem. Piec 1 godzinę w temp. 200°C. Upieczony schab pokroić w plastry. Serwować.

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Po spęcznieniu wlać do bulionu. Całość zagotować, mieszając od czasu do czasu. Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, odstawić do lodówki

Reklama

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy