Reklama

Szpinak z jajkiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 4 jajka
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy - 1 opakowanie
  • • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • pół cebuli
  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów

1. Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

2. Na patelni z margaryną zeszklij pokrojoną cebulę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
3. Sos Knorr połącz ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj i przełóż na talerz.
4. Na pozostałej margarynie przygotuj jajka sadzone. Ułóż je na szpinaku i podawaj np. z pieczywem. Taka potrawa może stanowić lekki obiad, jak również może być podawana na śniadanie.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy