Reklama

Bitki z karkówki z cebulą

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 średnie cebule
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 600 g karkówki wieprzowej
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 Bulionetka do duszonych mięs
  • 1 liść laurowy

1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.

2. Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.

3. Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Wrzuć Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak wszystkich składników potrawy. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy