Reklama

Jarskie schabowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • przyprawa naturalna
  • 2 łyżki tarty parmezan
  • natka pietruszki
  • 4 sztuki grube plastry żółtego sera
  • 2 łyżki bułka tarta

Tartą bułkę wymieszać na talerzu z parmezanem, dodać przyprawę, sól i pieprz. Do salaterki wbić jajko, roztrzepać widelcem. Plastry sera panierować najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z parmezanem.

Rozgrzać olej na patelni. Smażyć opanierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu, jeszcze gorące, z dodatkiem surówek i ryżu ugotowanego na sypko albo usmażonych ziemniaków. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.

Jest to doskonała propozycja na pełnowartościowy obiad.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy