Reklama

Sernik cytrynowo-kokosowy

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 100 g + 3 łyżki wiórki kokosowe
  • 500 g twarożek
  • 600 g grecki jogurt
  • 100 g nerkowce
  • 200 g śmietanka kremówka
  • 400 g daktyle
  • 125 g płynny miód
  • 8 płatów żelatyna
  • olej do formy
  • 6 łyżek sok z limonki

Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić, zmieszać z pokrojonymi daktylami, 100 g wiórków kokosowych i 4 łyżkami soku z limonki.

Wszystko zmiksować i umieścić w posmarowanej olejem formie (24x24 cm).

Docisnąć, aby powstał spód ciasta. Żelatynę namoczyć.

Jogurt, twarożek, miód i 2 łyżki soku z limonki dobrze wymieszać.

Żelatynę odcisnąć, roztopić, zmieszać najpierw z niewielką ilością, a następnie z resztą kremu.

Dodać bitą śmietanę i gdy masa zacznie się żelować, nałożyć na spód daktylowy.

Reklama

Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.

Uwolnić z formy i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy