Sznycle z warzywami w 30 minut
Kuchnia
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone zmieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Uformować 8 sznycelków i usmażyć je na rozgrzanym oleju.
Kapustę poszatkować, marchewkę pokroić w plastry, jedną cebulę pokroić w grubą kostkę. Warzywa przesmażyć na rozgrzanym oleju, wlać bulion, gotować 5 minut. Pozostałą cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na tłuszczu ze sznycli. Kapustę doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać śmietanę i zdjąć z ognia. Sznycelki ułożyć na kapuście, posypać smażonymi krążkami cebuli.