Reklama

Szpinak z pomidorkami, boczkiem i serem blue

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół cebuli
  • 1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowego Knorr
  • 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (np. lazur)
  • 100 ml śmietany 18%
  • 450 g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 200 g pomidorków cherry
  • 4 plastry wędzonego boczku

1. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

2. Boczek pokrój w paski i usmaż na patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, dodaj drobno pokrojoną cebulę.

3. Teraz dodaj szpinak i smaż 1 minutę

4. Sos wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dodaj również pomidorki cherry przekrojone na pół.

5. Ser blue pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do szpinaku. Wszystko duś jeszcze ok. 1-2 minuty i mieszaj, aby ser się lekko rozpuścił. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, posypany posiekaną natką pietruszki. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj odrobinę parmezanu.

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy