Modny odcień
Już nie ombré i bronde, a color melting i ronze! Nowe trendy w koloryzacji opierają się na zasadzie: im naturalniej wygląda twój kolor włosów, tym lepiej! Co wybrać?
Intensywna miedź i głęboki ronze
Wiosną rudy kolor ma rzucać się w oczy. Włosy powinny być płomienne - w odcieniu mango czy marchewki. Te odważne propozycje są idealne dla ciepłych i oliwkowych cer. Najmodniejsze w sezonie połączenie rudości i blondu, tzw. ronze, sprawdzi się, jeśli twoja skóra nie jest zaczerwieniona.
Od karmelu po chlodny kolor melting
W tym sezonie do łask powracają ciepłe, a nawet wpadające w rudość odcienie blondu. Złocisty, cynamonowy czy karmelowy blond będzie współgrał z ciepłymi cerami. Jeśli masz zimny typ urody, spróbuj najnowszego sposobu koloryzacji, tzw. color melting. "Rozcieranie" odcieni o bardzo zbliżonej tonacji daje ciekawy i naturalny efekt.
Jak czekolada lub lśniący kasztan
Podobnie jak w przypadku blondów łączenie brązów metodą color melting daje spektakularne rezultaty! Brunetki mają szczęście, bo w tym sezonie modne są właściwie wszystkie ciemne głębokie kolory (mokka, heban, czekolada). Najważniejsze, by włosy pięknie lśniły.
SHOW 9/2016