Reklama

Uszka z grzybami i orzechami

Idealne do wigilijnego barszczyku.

Składniki

  • szklanka mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 30 g ugotowanych suszonych grzybów,
  • 1 cebula,
  • posiekana natka,
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
  • 1 jajko,
  • łyżka oleju


Przygotowanie:

Z mąki z solą, dolewając wodę zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować., wykrawać małe kółeczka. Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, wymieszać z natką, orzechami i posiekanymi grzybami. Przyprawić solą i pieprzem.

Wbić jajko, wymieszać. Po porcji farszu układać na każdym placuszki. Zalepiać. Przeciwległe końce pierożków zlepić, aby powstały uszka. Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać do barszczyku.

Zobacz także:

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy