Jak zmieniły się nawyki żywieniowe Polaków w trakcie pandemii?

Rzadziej robimy zakupy i częściej przygotowujemy posiłki w domu, co powoduje, że gromadzimy więcej zapasów żywności
Rzadziej robimy zakupy i częściej przygotowujemy posiłki w domu, co powoduje, że gromadzimy więcej zapasów żywności123RF/PICSEL
Żeby uniknąć nudy, dużo chętniej eksperymentujemy - 29 proc. badanych podejmuje się nowych wyzwań kulinarnych.
Jako użytkownicy pokładamy nadzieję w tym, że nowoczesna technologia może nam pomóc gospodarnie wykorzystywać zgromadzone zapasy
Jako użytkownicy pokładamy nadzieję w tym, że nowoczesna technologia może nam pomóc gospodarnie wykorzystywać zgromadzone zapasymateriały prasowe
Rzadziej robimy zakupy i częściej przygotowujemy posiłki w domu
Rzadziej robimy zakupy i częściej przygotowujemy posiłki w domu 123RF/PICSEL
Niektóre z produktów, takie jak cukier i sól, są już w tej chwili wyłączone z obowiązku znakowania trwałością
Niektóre z produktów, takie jak cukier i sól, są już w tej chwili wyłączone z obowiązku znakowania trwałością123RF/PICSEL
Nieetycznym jest wyrzucanie dobrego do spożycia jedzenia wziąwszy pod uwagę, że wśród nas są osoby, które nie mają wystarczających środków, by zaspokoić na odpowiednim poziomie codzienne potrzeby żywieniowe.
W Polsce 150 kg jedzenia trafia do kosza co sekundę, z czego około 60 proc. tych strat generują gospodarstwa domowe
W Polsce 150 kg jedzenia trafia do kosza co sekundę, z czego około 60 proc. tych strat generują gospodarstwa domowe123RF/PICSEL
Renata Przemyk apeluje o pomoc dla nich!INTERIA