Kiedy utoniemy w wyrzuconym jedzeniu?

Aż 1/3 całej wyprodukowanej na świecie idealnie świeżej i pysznej żywności nigdy nie trafia na nasze stoły
Aż 1/3 całej wyprodukowanej na świecie idealnie świeżej i pysznej żywności nigdy nie trafia na nasze stoły123RF/PICSEL

Zatrważające statystyki

Marnowanie jedzenia, ma też kontekst etyczny, dlatego edukacja o skutkach tego zjawiska jest tak istotna

Realny, negatywny wpływ na klimat

ONZ ustanowiła nowe „święto” - Międzynarodowy Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia (29 września)
ONZ ustanowiła nowe „święto” - Międzynarodowy Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia (29 września)materiały prasowe

29 września - zapamiętaj tę datę

Świadoma konsumpcja

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?