Reklama

Awokado. Przyspiesz jego dojrzewanie

Potrzebujesz natychmiast miękkiego awokado do zrobienia sosu guacamole? Są na to sposoby.

Owiń je bardzo szczelnie folią aluminiową - nawet podwójnie. Zawiniątko połóż na blasze w piekarniku. Piecz ok. 10 minut w 160°C. Poczekaj, aż owoc całkiem przestygnie. Usuń folię i zabierz się za jego krojenie.

Przekroiłaś awokado na pół, ale jest jeszcze niedojrzałe. Żeby miąższ nie zabarwił się na brązowo, skrop go sokiem z limonki lub cytryny. Połącz z sobą obie połówki, zostawiając pestkę w środku. Całość owiń szczelnie folią aluminiową i włóż do lodówki. Po dwóch dniach owoc będzie idealny do jedzenia.

Reklama

Zobacz także: 


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy