Nie wyrzucaj bananów z brązowymi plamami

Banany to źródło cennych składników odżywczych. Niestety, szybko "czernieją", a to często zniechęca nas do jedzenia. Czy naprawdę jest się czym martwić?

123RF/PICSEL

Nie wyrzucaj bananów z brązowymi plamami

Nawilżająca maseczka

Rozgnieć banana widelcem i nałóż na czystą twarz, okolice oczu, szyję i dekolt. Po 15 minutach zmyj. Resztkę papki i skórkę zalej litrem przegotowanej wody. Następnego dnia podlej nią kwiaty. Odżywisz rośliny!
Taki brzydki owoc… to skarbnica magnezu, potasu, wapnia oraz witamin A, B, C, D i E! Plamki oznaczają, że banan jest w pełni dojrzały i zyskał nowe wartości odżywcze, zwłaszcza antynowotworowe.
A jeśli słodki smak cię nie przekonuje, wykorzystaj banana dla urody. Brązowy wciąż zawiera antyoksydanty, które zapobiegają objawom starzenia.
Uważaj! Dojrzały owoc jest bardzo słodki i podnosi poziom cukru w organizmie. Jeśli chcesz schudnąć, unikaj go w swoim menu.

Źródło: Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas