Sobota, 29 września 2012 (08:01)
Gadżety, które wygrałam w pierwszym etapie konkursu świetnie "ożywiły" moją kuchnię. Do tej pory dominowały w niej ciemne, ciężkie meble i cynamonowa szyba. Dodatki to głównie stal i biała ceramika. Dlatego w związku z wygraną, postanowiłam dodać jej "rumieńców";) Poza tym spotkałam się ostatnio z zarzutem, że w tych wszystkich nowoczesnych kuchniach z pewnością w ogóle się nie gotuje. Że nie mają duszy, klimatu, ciepła, a mieszkańcy jedzą w korporacyjnych stołówkach, nie mając na nic czasu... A swoje "wypasione" kuchnie robią na pokaz. Co za B.Z.D.U.R.A!!! Pracę w korporacji jak najbardziej da się pogodzić ze swoimi pasjami życiowymi. Poza tym jak ktoś kocha gotować, to nie ma lepszego "odstresowania" niż własnoręcznie przygotowana pyszna potrawa z apetytem zjedzona przez rodzinę czy przyjaciół. Na dowód tego, przesyłam Państwu zdjęcia mojej odmienionej kuchni, w której po pracy gotuję codziennie. Z pasją, energią i przede wszystkim - zdrowo! Chociaż i schabowy czasem się zamarzy;))) Ponieważ mój dzień zaczynam o 6:00, jem lekkie śniadania. Kawa, tost, masło, miód... Bieżnik Caffee od Weltbild świetnie "zgrywa" się kolorystycznie i tematycznie:) Jako, że uwielbiam produkty sezonowe, na jesienne obiady proponuję dania na bazie dyni. Tym razem była to zdrowa, wegetariańska zupa - krem. Tylko warzywa, mnóstwo ziół i "ciepłe" przyprawy. Do tego grzanki czosnkowe oraz prażony słonecznik. W przygotowaniach "pomagały" mi akcesoria kuchenne od Weltbild. Soczyste kolory, solidne wykonanie i łatwość mycia (zmywarka) to ich największe plusy. Wieczorową porą miewamy ochotę na coś słodkiego:) Proponuję racuchy z jabłkiem i ciepłą herbatę, kawę lub aromatyczną czekoladę. Kubek i ceramiczne łyżeczki od Weltbild świetnie tu „zagrały”. Całość najlepiej smakuje w łóżku, w piżamce, w silnych ramionach, przed telewizorem i najlepiej w piątek... Cieszmy się z małych rzeczy, czerpmy energię ze wszystkiego, co nas otacza i inspirujmy się nawzajem. Życie jest piękne, a ludzie z natury dobrzy:)
1 / 14
Źródło: Styl.pl