Reklama

Sezon na agrest

Najcenniejszy jest ten najbardziej dojrzały, pod koniec lipca jest już gotowy do zbiorów. Zawiera witaminy (A, z grupy B, C) oraz kwasy owocowe, które skutecznie likwidują przebarwienia i drobne zmarszczki.

Agrest i jego zastosowanie

Zainteresuj się nim, jeśli gorzej widzisz. Agrest zawiera bowiem składnik, który wspomaga pracę oczu. 

Agrest znalazł zastosowanie także w kosmetyce. Jest bowiem doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Ponadto dzięki pektynom, kwasom organicznym oraz niskiej kaloryczności (100 g owoców to tylko 41 kcal) jest doskonałym składnikiem diety odchudzającej.

Polecany jest także osobom, które zmagają się z zaparciami, wzdęciami i innymi dolegliwościami trawiennymi, ponieważ wspomaga trawienie (szczególnie suszony: możesz zmieszać go z liśćmi herbaty i pić zamiast np. herbaty z cytryną ).

Reklama

Zobacz także: 


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy