Wiosenne odchudzanie
Istnieją substancje, które „podkręcają” metabolizm i pomagają spalać tłuszcz. Oto kilka z nich.
Wielkimi krokami zbliża się ciepła pora roku, gdy z szafy wyciągnąć trzeba będzie lżejsze i mniej zakrywające ciało stroje. Zamiast z cierpiętniczą miną lustrować swoją figurę, już teraz zacznij ruszać się więcej, postaw na lekkostrawną dietę i sięgnij po preparaty, które ułatwią zrzucenie zbędnych kilogramów. Oto twoi sprzymierzeńcy w walce z nadwagą.
Papryczka chili
Mała i smukła zagrzewa do odchudzania: hamuje apetyt na potrawy słodkie i tłuste. Silnie pobudza wydzielanie soków trawiennych. Wpływa korzystnie na metabolizm tłuszczu i przyspiesza jego przemianę w energię, którą organizm chętnie wykorzystuje na codzienne funkcjonowanie. Jednocześnie redukuje nagromadzone depozyty tkanki tłuszczowej i zapobiega jej odkładaniu. Chroni przed szkodliwym wpływem panoszących się w tkankach wolnych rodników, które przyspieszają ich starzenie. A to wszystko dzięki kapsaicynie - związkowi, któremu zawdzięcza swój ostry smak.
Zielona herbata
Uzupełnia wielokierunkowe działanie pikantnej papryczki. Bogata w katechiny, obok wielu trudnych do przecenienia zalet ma również i tę, że ogranicza wchłanianie tłuszczu w jelitach i przyczynia się do redukcji już istniejącej tkanki tłuszczowej. Skutecznie pomaga w zmaganiach z "pomarańczową skórką". Jest także znana ze swoich wyjątkowych właściwości oczyszczających.
Błonnik
Obniża we krwi poziom glukozy, dzięki czemu zapobiega atakom wilczego głodu. Idealny do odchudzania jest zwłaszcza błonnik jabłkowy, który łączy zalety błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego, gdyż zawiera obie jego frakcje. Wspiera w jelitach rozwój przyjaznych szczepów bakterii, niezbędnych do dobrego trawienia i, zapobiegającego zaparciom, właściwego pasażu jelitowego. Chłonie wodę i pęcznieje, na długo zapewniając uczucie sytości