Reklama

Nie wylewaj wody po gotowanych ziemniakach

Woda z ziemniaków bez zastanowienia jest przez nas wylewana zaraz po ugotowaniu warzyw. Tymczasem zawiera szereg minerałów, które możemy wykorzystać nie tylko w kuchni.

Woda z ziemniaków idealną bazą do sosów

Okazuje się, że woda po gotowaniu ziemniaków zawiera skrobia, które mają właściwości zagęszczające. Dlatego ten "napar" idealnie nadaje się jako baza do zup, a nawet sosów. 

Dzięki temu nie musimy używać mąki do zagęszczania. Potrawy natomiast zyskają dodatkowe walory odżywcze.

***Zobacz także***

Woda z gotowanych ziemniaków oczyszcza nerki

Są tacy, którzy wodę po gotowanych ziemniakach spożywają zamiast herbaty. Jak to możliwe? Dosypują do niej posiekaną cebulę i doprawiają całość pieprzem. Taka mikstura pobudza pracę nerek i doskonale je oczyszcza. Kuracja jest stosowana przez kilka tygodni.

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

WESPRZYJ ZBIÓRKĘ >>>

Zobacz także:


Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | młode ziemniaki | nerki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy