Reklama

Akacje w cieście

Kwiaty nadają potrawom niezwykły aromat i efektowny wygląd. Spróbuj koniecznie… płatków róż dodanych do mięs, nadziewanych kwiatów cukinii albo smażonej w cieście akacji!

Składniki

  • 10 liści i kwiatów akacji
  • 3 szklanki wody gazowanej
  • pół szklanki mąki
  • sól
  • jajko
  • cukier puder
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Do roztrzepanego w garnku jajka dodaj mąkę i wodę. Wymieszaj tak, aby nie było grudek i ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dopraw solą. 

2. Całe grona umytych kwiatów zanurz w cieście i smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem i podawaj jeszcze ciepłe.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy