Składniki:
½ surowego ananasa, obranego
Sól
Pieprz Cayenne
2 łyżki listków mięty, posiekanych
2 łyżki listków kolendry, posiekanych
Ósemki limonki
Przygotowanie:
1. Pokrój ananasa w cząstki na "jeden raz".
2. Do małych miseczek włóż sól, pieprz Cayenne, miętę, kolendrę i limonki. Skrop ananasa odrobiną soku z limonki.
3. Zanurz kawałki ananasa w odrobinie soli i pieprzu, a następnie w listkach mięty i kolendry.
Aby uzyskać jeszcze lepszy azjatycki charakter potrawy, wlej do kolejnej miseczki odrobinę sosu rybnego do maczania.
Przepisy pochodzą z Polsat Food Network. Kanał Polsat Food Network prezentuje szereg inspiracji kulinarnych z różnych stron świat. W ramówce listopadowej znajdziesz program "Marion w Tajlandii". Chef Cordon Bleu, Marion Grasby, została wprowadzona w tajniki kuchni tajskiej przez matkę, która nauczyła ją sztuki gotowania na Woku. W tej pięknie nakręconej serii, Marion powraca do tajskich korzeni w małej wiosce Nakhon Chum, miejscu narodzin jej matki. Po drodze opowiada o egzotycznych tajskich składnikach, pokazuje unikalne tradycje kulinarne Tajlandii i gotuje pełną gamę pysznych i niecodziennych tajskich dań.
"Marion w Tajlandii" w Polsat Food Network - dni powszednie o godz. 14:30.
Więcej informacji znajdą Państwo na stronie: www.foodnetwork.pl