Reklama

Babeczki z warzywami

Jedzenie warzyw jest bardzo ważne dla naszego organizmu, ale dieta bogata w warzywa wcale nie musi być monotonna, w ramach urozmaicenia można np. upiec z nimi babeczki.

Składniki

  • 20 dag ulubionych warzyw (np. marchewka, por)
  • 10 dag masła
  • 30 dag mąki
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Warzywa obierz i gotuj przez 4 minuty, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Masło utrzyj na puszystą masę. Wbij jajka i dosyp pozostałe składniki. Wymieszaj z warzywami. 

Formy muffinek wypełnij ciastem. Piecz w 180°C przez ok 30 minut, aż babeczki będą złociste. 

Zobacz także:

Na żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy