Babeczki z warzywami
Jedzenie warzyw jest bardzo ważne dla naszego organizmu, ale dieta bogata w warzywa wcale nie musi być monotonna, w ramach urozmaicenia można np. upiec z nimi babeczki.
Składniki
- 20 dag ulubionych warzyw (np. marchewka, por)
- 10 dag masła
- 30 dag mąki
- 3 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Warzywa obierz i gotuj przez 4 minuty, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Masło utrzyj na puszystą masę. Wbij jajka i dosyp pozostałe składniki. Wymieszaj z warzywami.
Formy muffinek wypełnij ciastem. Piecz w 180°C przez ok 30 minut, aż babeczki będą złociste.
Zobacz także: