Reklama

Babeczki z warzywami

Idealna przekąska imprezowa? Wytrawne babeczki z warzywami- goście będą zachwyceni!

Składniki

  • 20 dag warzyw ulubionych (np. marchewka, por)
  • 10 dag masła
  • 30 dag mąki
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka kurkumy
  • po 1/2 łyżeczki papryki i soli

Sposób przygotowania:

1. Warzywa obierz i gotuj przez 4 minuty, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Masło utrzyj na puszystą masę. 

2. Wbij jajka i dosyp pozostałe składniki. Wymieszaj z warzywami. Formy muffinek wypełnij ciastem. Piecz w 180°C przez 30 minut, aż babeczki będą złociste.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy