​Bagna cauda

​Bagna cauda
​Bagna caudamateriały prasowe

Składniki

Crudités

  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 fenkuł, listki tylko do przybrania
  • 12 różyczek kalafiora
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 8 rzodkiewek
  • 3 marchewki

Składniki

Bagna cauda

  • 16 ząbków czosnku, obranych
  • mleko
  • 30 małych filetów sardeli
  • 300 g dobrej jakości niesolonego masła
  • 200 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 100 ml śmietany (albo śmietany kremówki)
  • Świeże kromki ciabatty (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Oglądaj Artystyczną kuchnię Poh na Nat Geo People!materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?