​Bananowo-gryczane pancakes

​Bananowo-gryczane pancakes
​Bananowo-gryczane pancakesmateriały prasowe

Składniki

na 2-4 porcje

  • 1 szklanka/240 ml niesłodzonego mleka migdałowego
  • 4 łyżeczki białego octu winnego
  • 1 szklanka/115 g mąki gryczanej
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ szklanki/25 g drobno posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki czystego syropu klonowego
  • 1½ łyżki roztopionego organicznego masła lub oleju kokosowego oraz dodatkowo porcja tłuszczu do smażenia
  • 1 jajko
"Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"
"Eat Pretty. Jedz i bądź piękna"materiały prasowe
Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?